Het probleem van de notatie

Hoewel we bij economie meestal geen al te ingewikkelde formules met wortels, integralen en griekse symbolen gebruiken is het toch nodig om iets te zeggen over hoe we getallen opschrijven.

komma's en punten 

De Europese getalnotatie wijkt af van de getalnotatie van de meeste Engelstalige landen. Het Europese decimaalteken is een komma (0,50), het Engelstalige decimaalteken is een punt (0.50). Europese duizendtallen (10.000) worden aangegeven met een punt, Engelstalige duizendtallen (10,000) met een komma. Omdat je vaak gebruik maakt van (computer-)apparatuur met Amerikaanse instellingen, zoals je rekenmachine, kun je dat tegenkomen.

 

 

 

  NL VS
decimaalteken   komma :    123,45  punt :          123.45 
duizendtallen  punt :  1.200.000 komma :     1,200,000
     
 

Munteenheden, percentages en kilometers

Munteenheden zetten we vóór het geldbedrag met een spatie er tussen: € 100.  Overigens: een  €  tover je tevoorschijn door op je toetsenbord    Ctrl-Alt-5   of   rechterAlt-5   in te toetsen.

Percentage komt achter het getal, zonder spatie: 100% Kilometer achter het getal, met spatie: 100 km Vierkante meters achter het getal in superscript: m2 Zet in het antwoord altijd erbij welke eenheid gevraagd wordt. Alleen als de eenheid in de vraag genoemd wordt, kun je volstaan met een getal. Dus lees de vragen goed. Het antwoord op de vraag hoeveel miljoen mensen wonen in Nederland is 16 en geen 16 miljoen.